Ullakko- ja lisärakentaminen

Monissa kiinteistöissä on hurjasti korjausvelkaa ja isoja remontteja odottamassa. Yksi mahdollisuus rahoittaa korjaushankkeita on hyödyntää olemassa olevaa rakennusoikeutta esimerkiksi uuden kiinteistön tai lisäkerrosten rakentamiseen. Kiinteistössä voi olla myös mahdollisuus muuttaa ullakkovarastot asuintiloiksi.

Monissa kiinteistöissä on hurjasti korjausvelkaa ja isoja remontteja odottamassa. Yksi mahdollisuus rahoittaa korjaushankkeita on hyödyntää olemassa olevaa rakennusoikeutta esimerkiksi uuden kiinteistön tai lisäkerrosten rakentamiseen. Kiinteistössä voi olla myös mahdollisuus muuttaa ullakkovarastot asuintiloiksi.  

Prosessille on omat määräyksensä, mutta esimerkiksi Helsingin kaupunki tukee aktiivisesti lisärakentamista alueellaan sekä auttaa hankkeissa. AMRAK Oy on ollut useissa lisärakennushankkeissa vastuussa niin projektinvetäjänä kuin valvojan roolissakin.

Toimiessamme kohteen päävalvojana sisältyy palveluumme lain edellyttämät työturvallisuuskoordinaattorin tehtävät.  

Räätälöimme palvelukokonaisuuden yhdessä tilaajan kanssa hankkeelle sopivaksi.

Palveluntarjontaamme sisältyy:

Valvontavaiheessa seuraamme hankkeen etenemistä ja varmistamme, että työ toteutetaan suunnitellusti ja laadukkaasti. Tarkastamme, että kaikki standardit ja vaatimukset täyttyvät.

Suunnittelun ohjauksessa varmistamme, että suunnitelmat vastaavat tilaajan tarpeita ja tavoitteita. Ohjaamme suunnittelutyötä niin, että lopputulos on toimiva ja laadukas.

Hankkeen päätyttyä jatkamme valvontaa takuuajan aikana. Tavoitteena on havaita ja korjata mahdolliset virheet tai puutteet takuuajan puitteissa varmistaen, että lopputulos täyttää odotukset ja vaatimukset.

Tärkeä osa projektinjohtoa on asianmukainen dokumentointi ja raportointi. Pitääksemme tilaajan ajan tasalla hankkeen etenemisestä ja kuluista, huolehdimme raportoinnista.

Hoidamme työturvallisuuskoordinaattorin tehtävät lain vaatimusten mukaisesti. Varmistamme, että työmaalla noudatetaan turvallisuusmääräyksiä ja -ohjeita.

Seuraamme hankkeen kustannuksia ja aikataulua tiiviisti. Pyrimme pitämään hankkeen budjetin ja aikataulun hallinnassa.

Hankintojen ohjaus pitää sisällään hankintaprosessin hallinnan ja aikatauluttamisen. Takaamme, että tarvittavat materiaalit ja palvelut ovat ajoissa paikalla.

Kilpailutuksen osalta hoidamme tarjouspyynnöt, tarjousten vastaanottamisen ja vertailun sekä urakoitsijan valinnan. Tavoitteena on saada kilpailukykyiset tarjoukset hankkeen toteutukseen.

Referenssit

Asunto-Osakeyhtiö Kristiinankatu N:o 4
Lisätietoa
Asunto-Oy Tammisalonrinne
Lisätietoa
Asunto Oy Helsinginkatu 15
Lisätietoa
Asunto-Osakeyhtiö Kristiinankatu N:o 4
Lisätietoa
Asunto Oy Tertius
Lisätietoa
Asunto Oy Kirstintalo
Lisätietoa
Asunto Oy Fleminginkatu 5
Lisätietoa
Asunto Oy Maariankatu 14
Lisätietoa

Asiakkaamme kertovat

Olen käyttänyt AMRAK Oy:n palveluita useiden vuosien ajan hoitamissani taloyhtiöissä, niin isoissa kuin pienissäkin projekteissa. AMRAK on siitä hyvä yritys, että se tarjoaa isojen hankkeiden projektinjohtoa ja valvontaa, mutta pienetkin työt hoituvat, kuten yksittäiset huoneistokatselmukset ja vaikkapa ilmanvaihto-ongelmien selvitystyöt. Yhteistyö on sujunut mallikkaasti ja asiakkaan etua ajatellen. Suosittelen.

Timo Mällinen
isännöitsijä

Olemme tehneet Amrak Oy:n kanssa yhteistyötä usean vuoden ajan. Mm. teknisen isännöinnin-. projektinjohdon-, sekä valvonnan palvelut ovat olleet meille tarpeellisia. Projektinjohdon ja valvonnan kanssa olemme vieneet läpi suuriakin saneeraushankkeita taloyhtiöissä ja niistä on selvitty hyvin arvosanoin. Tekniset raportit ovat selkeitä ja hankkeiden läpivienti, sekä konsulttitoiminnan kustannukset läpinäkyviä hallitukselle ja isännöitsijälle. Teemme yhteistyötä mielellämme myös tulevina vuosina.

Aki Mäkirinta
isännöitsijä, Pääovi Oy

Isännöimässäni kohteessa Asunto Oy Fleminginkatu 4-6 toteutettiin laaja peruskorjaushanke. Lisärakennusoikeus toteutettiin ja rakennettiin uusia huoneistoja 15 kpl lisäkerroksia tuli 3, hissit uusittiin sekä julkisivut kunnostettiin. AMRAK oli hankkeessa mukana alusta asti projektinjohtajana ja valvojana, hoitivat hankkeen ammattitaitoisesti ja asiakkaan etua ajatellen hienosti maaliin. Voin lämpimästi suositella.

Mauri Ariluoma
isännöitsijä

Ota yhteyttä tai pyydä tarjous

* Vaadittu kenttä

Kiitos yhteydenotosta! Olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.

Hups! Jotain meni nyt pieleen. Yritäthän pian uudelleen.

Ajankohtaiset uutiset

Hissin jälkiasennus arvo- ja museokohteisiin

22/3/2024

Hissin jälkiasennus vanhoihin ja arvokkaisiin rakennuksiin on tarkasti valvottua ja säädeltyä, minkä vuoksi nykyaikaisen hissin asentaminen vanhaan arvokiinteistöön vaatii tietoa ja taitoa.

Lue lisää
Lue lisää

Onnistunut korjaushanke laadukkaalla projektinjohtamisella

23/2/2024

Korjaushankkeen tullessa ajankohtaiseksi, on ensiarvoisen tärkeää valita projektin vetäjäksi luotettava toimija, joka ajattelee vain yhtiön etua.

Lue lisää
Lue lisää

Säästöjä käyttökustannuksiin energiatehokkuuden optimoinnilla

26/1/2024

Useimmissa kerrostaloissa on mahdollista saavuttaa helposti säästöjä energian kulutuksessa optimoimalla käytössä olevan taloautomaatiojärjestelmän säädöt.

Lue lisää
Lue lisää

AMRAK on rakentamisen ammattilainen

AMRAK tarjoaa henkilökohtaista palvelua ja ammattitaitoista osaamista rakentamiseen liittyvässä laadunvalvonnassa, suunnittelussa ja projektinhallinnassa pääkaupunkiseudulla.

Ota yhteyttä