Tekninen isännöinti

Kiinteistön teknisen isännöinnin lähtöajatus on huolehtia kiinteistöstä asianmukaisesti ja ennakoivasti. Näin tekemällä voidaan vaikuttaa merkittävästi kiinteistön elinkaaren pituuteen. Kun käyttövaiheen aikana varmistetaan, että huolto- ja korjaustoimet sekä kuntoarviot ja -tutkimukset hoidetaan suunnitelmallisesti ja ammattilaisten toimesta, kiinteistön arvo säilyy tai jopa kasvaa.

TEKNISEN ISÄNNÖINNIN PALVELUT

Kiinteistön teknisen isännöinnin lähtöajatus on huolehtia kiinteistöstä asianmukaisesti ja ennakoivasti. Näin tekemällä voidaan vaikuttaa merkittävästi kiinteistön elinkaaren pituuteen. Kun käyttövaiheen aikana varmistetaan, että huolto- ja korjaustoimet sekä kuntoarviot ja -tutkimukset hoidetaan suunnitelmallisesti ja ammattilaisten toimesta, kiinteistön arvo säilyy tai jopa kasvaa.

PTS ELI PITKÄN TÄHTÄIMEN SUUNNITELMA

Tekniseen isännöintiin kuuluvat erilaiset yksittäiset katselmukset ja selvitykset huoneistoissa tai kiinteistön yleisissä tiloissa, laajemmat kartoitukset kuten märkätilojen tai vesikalusteiden katselmointi, erilaiset kiinteistökierrokset, hankkeiden kilpailutukset (esim. elementtisaumojen uusinta), kosteusvaurioiden ja vesivahinkojen korjautuksen valvonta sekä osakasmuutostöiden valvonta taloyhtiön käyttäessä AsOyL:n mukaista valvontaoikeuttaan.

Kun taloyhtiöllä on laadukkaasti hoidettu tekninen isännöinti, joka tuntee myös asunto-osakeyhtiölain mukaiset vastuunjaot ja käytänteet, ennakoidaan laajemmat korjaushankkeet ajoissa, jolloin korjausrakentaminen voidaan suunnitella ajoissa ja huolella sekä säästää kustannuksissa.

OSAKASMUUTOSTYÖT

Osakasmuutostyöt ovat osa kiinteistön teknistä ylläpitoa, vaikka ne usein mielletäänkin ”osakkaan omaksi asiaksi”. Osakasmuutostöissä taloyhtiö yleensä käyttää lain mukaista valvontaoikeuttaan ja tilaa teknisen isännöitsijän / asiantuntijan käsittelemään saadun osakasmuutostyön sisältöä, antamaan ohjeistuksen ja tekemään tarkastuskäynnit tarvittavilta osin. Valvonta on sekä yhtiön että osakkaan etu; laadukkaasti tehty ja huolella valvottu remontti valvontaraportteineen helpottaa mm. asunnon myyntiä ja auttaa välttämään vahinkoja. Isoissa muutostöissä, jotka edellyttävät osakkaan omaa valvojaa, voimme auttaa suunnittelussa, lupa-asioiden hoidossa sekä valvonnassa.

AMRAK Oy hoitaa taloyhtiöiden teknisen isännöinnin palveluita pitkällä kokemuksella ja ammattitaidolla.

MUISTA!
Asunto-osakeyhtiölain mukaan osakkaan on tehtävä ennen työn aloittamista muutostyöilmoitus taloyhtiölle. Purku-, rakennus- tai muutostöitä ei saa aloittaa ennen muutostyöilmoituksen hyväksymistä.

Palveluntarjontaamme sisältyy:

Laadimme yhdessä asiakkaan kanssa kattavan pitkän aikavälin kunnossapitosuunnitelman, joka sisältää kiinteistön ylläpidon ja kunnostamisen tarpeet tulevaisuudessa. Tämä auttaa ennakointia ja säästöjen maksimointia.

Tarjoamme teknistä asiantuntemusta ARK-, RAK- ja LVI-tekniikan konsultaatioiden kautta. Tavoitteena on varmistaa, että kiinteistön tekniset ratkaisut ovat toimivia, turvallisia ja energiatehokkaita. Autamme asiakasta tekniikan valinnoissa ja suunnittelussa.

Valvomme toteutuneiden muutostöiden yhteensovittamista kiinteistön yleiseen toimivuuteen ja turvallisuuteen. Takaamme, että muutostyöt suoritetaan ammattitaidolla ja huolellisesti.

Projektinjohdon osana koordinoimme ja hallinnoimme muutostöitä koko projektin ajan. Varmistamme, että muutostyöt etenevät suunnitelmien mukaisesti ja budjetissa pysyen.

Huolehdimme yhdessä asiakkaan kanssa muutostöiden suunnittelusta ja tarvittavista lupa-asioista. Kartoitamme muutostarpeet ja avustamme luvan hakemisessa tarvittaessa.

Referenssit

Asunto Oy Helsingin Hietalahdenranta
Lisätietoa
Asunto Oy Helsingin Tuisku
Lisätietoa
Asunto Oy Lupajantie 1
Lisätietoa
Asunto Oy Pasilan Trio
Lisätietoa
Asunto Oy Helsingin Sinikaisla
Lisätietoa
Asunto Oy Kehäsato
Lisätietoa
As. Oy Helsingin Haapaperhosentie 26
Lisätietoa
Asunto Oy Näkinkuja 2
Lisätietoa

Asiakkaamme kertovat

Olen käyttänyt AMRAK Oy:n palveluita useiden vuosien ajan hoitamissani taloyhtiöissä, niin isoissa kuin pienissäkin projekteissa. AMRAK on siitä hyvä yritys, että se tarjoaa isojen hankkeiden projektinjohtoa ja valvontaa, mutta pienetkin työt hoituvat, kuten yksittäiset huoneistokatselmukset ja vaikkapa ilmanvaihto-ongelmien selvitystyöt. Yhteistyö on sujunut mallikkaasti ja asiakkaan etua ajatellen. Suosittelen.

Timo Mällinen
isännöitsijä

Olemme tehneet Amrak Oy:n kanssa yhteistyötä usean vuoden ajan. Mm. teknisen isännöinnin-. projektinjohdon-, sekä valvonnan palvelut ovat olleet meille tarpeellisia. Projektinjohdon ja valvonnan kanssa olemme vieneet läpi suuriakin saneeraushankkeita taloyhtiöissä ja niistä on selvitty hyvin arvosanoin. Tekniset raportit ovat selkeitä ja hankkeiden läpivienti, sekä konsulttitoiminnan kustannukset läpinäkyviä hallitukselle ja isännöitsijälle. Teemme yhteistyötä mielellämme myös tulevina vuosina.

Aki Mäkirinta
isännöitsijä, Pääovi Oy

Isännöimässäni kohteessa Asunto Oy Fleminginkatu 4-6 toteutettiin laaja peruskorjaushanke. Lisärakennusoikeus toteutettiin ja rakennettiin uusia huoneistoja 15 kpl lisäkerroksia tuli 3, hissit uusittiin sekä julkisivut kunnostettiin. AMRAK oli hankkeessa mukana alusta asti projektinjohtajana ja valvojana, hoitivat hankkeen ammattitaitoisesti ja asiakkaan etua ajatellen hienosti maaliin. Voin lämpimästi suositella.

Mauri Ariluoma
isännöitsijä

Ota yhteyttä tai pyydä tarjous

* Vaadittu kenttä

Kiitos yhteydenotosta! Olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.

Hups! Jotain meni nyt pieleen. Yritäthän pian uudelleen.

Ajankohtaiset uutiset

Hissin jälkiasennus arvo- ja museokohteisiin

22/3/2024

Hissin jälkiasennus vanhoihin ja arvokkaisiin rakennuksiin on tarkasti valvottua ja säädeltyä, minkä vuoksi nykyaikaisen hissin asentaminen vanhaan arvokiinteistöön vaatii tietoa ja taitoa.

Lue lisää
Lue lisää

Onnistunut korjaushanke laadukkaalla projektinjohtamisella

23/2/2024

Korjaushankkeen tullessa ajankohtaiseksi, on ensiarvoisen tärkeää valita projektin vetäjäksi luotettava toimija, joka ajattelee vain yhtiön etua.

Lue lisää
Lue lisää

Säästöjä käyttökustannuksiin energiatehokkuuden optimoinnilla

26/1/2024

Useimmissa kerrostaloissa on mahdollista saavuttaa helposti säästöjä energian kulutuksessa optimoimalla käytössä olevan taloautomaatiojärjestelmän säädöt.

Lue lisää
Lue lisää

AMRAK on rakentamisen ammattilainen

AMRAK tarjoaa henkilökohtaista palvelua ja ammattitaitoista osaamista rakentamiseen liittyvässä laadunvalvonnassa, suunnittelussa ja projektinhallinnassa pääkaupunkiseudulla.

Ota yhteyttä