Vuosi ja takuutarkastukset

Vuositarkastus

Uudiskohteissa suoritetaan kahden vuoden kuluessa rakennuksen käyttöönotosta asuntokauppalain mukainen takuutarkistus, jossa toisena osapuolena ovat huoneistojen ostajat ja toisena osapuolena talon rakennuttaja tai perustajaurakoitsija. 

Palveluumme sisältyy ennen vuositarkastusta suoritettava kiinteistön ja sen alueen tarkastus, jossa etsitään ja kirjataan muistiin virheet ja puutteet, jotka edellyttävät myyjältä toimenpiteitä. Laadimme kiinteistöntarkastuksessa yksityiskohtaisen raportin, jonka taloyhtiön edustajat esittävät vuositarkastustilaisuudessa myyjälle omilla kommenteilla täydennettynä.  

Ammattimaisesti laadittu puute- ja virheluettelo nopeuttaa yhteisymmärryksen löytymistä osapuolten välisissä takuukorjauksiin liittyvissä neuvotteluissa. 

Asiakkaan toiveen mukaisesti osallistumme myös viralliseen vuositarkastukseen, jonka myyjä järjestää. Palveluumme lukeutuu myös virhe- ja puutekorjaustöiden projektinjohto ja valvonta. 

Vuositarkastuksen ennakkotarkastuksella turvaat uuden taloyhtiön alkutaipaleen, mikä monessa taloyhtiössä johtaa pienempiin korjauskustannuksiin myös tulevaisuudessa.  

Vuositakuu

Huolellisesti tehty 10-vuotistarkastus selvittää kiinteistönomistajalle mahdollisimman laajasti rakennuksessa olevat viat. Näistä puutteista tai virheistä on syytä huomauttaa urakoitsijalle ennen urakoitsijan vastuun päättymistä. 

10-vuotistarkastus sisältää kiinteistön kuntoarvion ja vauriotarkastelun. Siinä selvitetään, onko yksilöity vaurio sellainen, että sen voidaan katsoa kuuluvan ns. kymmenvuotisvastuun piiriin vai onko kyseessä vaurio, jonka korjaamisesta vastaa kiinteistönomistaja.  

Kiinteistönomistajan tulee myös reklamoida välittömästi urakoitsijalle sellaisista puutteista ja virheistä, joiden katsotaan kuuluvan urakoitsijan vastuulle. 

Palveluitamme ovat: 

  • LVI- suunnittelu

Ota yhteyttä

Antti Mikkonen